• Milieu

    Milieu

MILIEUBEWUSTHEID

Taking care of nature

Inzake “milieu en omgeving” tracht Moderna Printing nv om een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten bij de productie van uw opdrachten. Sedert jaren houden wij een zeer intensief investeringsbeleid aan waardoor er met drukpersen van de meest recente technologie gewerkt wordt. 

De papierinschiet of het papierverlies wordt zo tot een minimum beperkt. Onze nutsvoorziening zijn aldus gemaakt dat er een opvangvoorzien is van het regenwater. Verder wordt de verwarming en airco vanuit de productieafdeling voor 100% gerecupereerd via de koelsystemen en ovens van de drukpersen.

In 2015 werd de verlichting in de productiehallen volledig vernieuwd in een relightning programma en werd er gekozen voor een laagverbruik verlichtingssysteem. Om het elektriciteits-verbruik verder terug te dringen, werd In 2013 over gegaan tot een investering in zonnepanelen.

Inkten worden per tankwagen geleverd en opgeslagen in een silo per inktgroep. Er worden geen kleine verpakkingen of containers gebruikt zodat er slechts een zeer minieme milieubelasting qua verpakking is.

Moderna Printing nv beantwoordt aan de voorwaarden van het Internationale Imprim Vert label en beschikt over het FSC label.

FSC C003224 Promotional with text Portrait BlackOnWhite r QoNwTy    imprim vert VCDO deelnemer 2018 RGB2020_logovcdo_deelnemer.jpg 

FSCLOGO MODERNA         imprim vert         VCDO deelnemer 2018 RGB       2020 logovcdo deelnemer  

SCHOEBROEKSTRAAT 50
3583 PAAL-BERINGEN
T: +32 11 45 01 00 - E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
BE 0434.281.371