Moderna Printing investeert in nieuwe 80-pagina rotatiepers

Sinds de oprichting in 1947 kiest Drukkerij Moderna resoluut voor vakmanschap. En dat loont! Vandaag de dag zijn ze dan ook één van de belangrijkste spelers in de Benelux en zijn ze vastberaden om hun positie enkel nog te versterken. De aankoop van een 80 pagina rotatiepers is dan ook een weloverwogen investering.


De grootste drijfveer achter deze aankoop is om het drukproces zo efficiënt mogelijk te maken en een competitieve prijs te kunnen voorstellen aan de klant. CEO Eric Bongaerts legt verder uit: “Deze pers biedt meer mogelijkheden. Zo kunnen wij nu maximum 48 pagina’s op A4 tegelijkertijd drukken, maar dit zal in de toekomst dus uitgebreid worden naar 80 pagina’s per keer. Als ik alles in rekening breng, vergroten we onze capaciteit met 38%.” 

Full-service aanbod

Samen met de 80 pagina, 48 pagina en de 16 pagina rotatiepersen zal Moderna in de toekomst het juiste (competitieve) antwoord kunnen bieden voor elk volume van catalogen en tijdschriften. Aangevuld met de 10 kleuren vellenpers zorgt dit voor de optimale combinatie om lean en mean te kunnen produceren. Een ruim aanbod dus dat drukken in rotatie al mogelijk maakt vanaf 1000 stuks. De combinatie van hun machinepark zorgt er dan ook voor dat volgende volumes steeds optimaal gedrukt kunnen worden, ongeacht de omvang van je drukwerk:

  • 16-32 pagina’s
  • 20-40 pagina’s
  • 24-48 pagina’s
  • 32-64 pagina’s
  • 36-72 pagina’s
  • 40-80 pagina’s

Een keuze die uniek is in de Benelux. Bovendien bieden ze ook de mogelijkheid voor een vlekkeloze afwerking van al het drukwerk en dat voor zowel folders, brochures, magazines en catalogi. “Wij hebben alles in huis en dat is een grote troef”, klinkt Eric overtuigend.

Groter en beter

Maar dat ‘huis’ zal binnenkort dus ook weer een beetje groter zijn, want die nieuwe aanwinst vraagt wel heel wat logistieke aanpassingen. “Met een lengte van zo’n 50 meter en een breedte van plusminus 8 meter is deze nieuwe pers eigenlijk bijna een fabriek op zich”, lacht Eric. Daarom wordt de huidige locatie in Paal-Beringen uitgebreid met een bijbouw van 2800m2. Hierbij wordt ook een nieuwe CTP-afdeling geïntroduceerd. “Bovendien sluit ik niet uit dat onze toekomstige groei voor meer jobmogelijkheden zal zorgen”, laat Eric weten.

Voor Drukkerij Moderna is het dus uitkijken naar het voorjaar van 2020 wanneer de nieuwe pers geleverd zal worden. 

FSCLOGO MODERNA         imprim vert         VCDO deelnemer 2018 RGB       2020 logovcdo deelnemer  

SCHOEBROEKSTRAAT 50
3583 PAAL-BERINGEN
T: +32 11 45 01 00 - E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
BE 0434.281.371